Tips inför student och bal

Många, inräknat mig själv, tar studenten snart och det närmar sig studentbalen med stormsteg. Jag var på studentbalen förra året som dejt till min vän Jan som tog studenten och jag har pratat med folk som redan tagit studenten för att få ihop en lista med de absolut bästa tipsen inför studenten och balen.

prom

TIPS INFÖR STUDENTBALEN

 • Lägg inte allt för mycket pengar på din balklänning, mycket annat kostar kring studenten och du kommer bara bära denna klänning under en kväll. Jag köpte förra årets klänning begagnat och årets köpte jag billigt och jag tänkte dessutom på att välja en klänning jag kan bära fler gånger.
 • Drick inte för mycket, det blir ingen rolig kväll om alla studenter är dragna. Detta ska vara en sofistikerad kväll som man för alltid kommer (och borde) minnas.
 • Ta med ombyte, detta tänkte jag inte på förra året men kommer absolut komma ihåg det detta år. Ska man på efterfest är det ett måste att ha med andra kläder och framförallt andra skor som man faktiskt kan springa runt i. Även om man inte ska på efterfesten så anser jag att det är bra att ha med ombyte då jag personligen blev väldigt varm och trött när sista rätten var serverad och det var dags för baldans och drinkar i baren. Slutade med att jag knöt upp min långa skrud vilket gjorde klänningen rynkig och var inte heller så snyggt samt att jag valde att gå barfota eftersom jag inte hade med några andra skor än mina höga klackar.

bal

 • Ta bilder, be skolan tillåta någon att fotografera inne i byggnaden och inte bara utanför. Jag har turen att gå på LBS vilket har fotoelever som kommer befinna sig på Grand Hotell för att fotografera hela evenemanget. Inte lika mycket tur? Be någon fotografera och sedan bifoga alla bilder i någon mapp online så alla som besökte eventet kan hämta bilder därifrån.
 • Mingla innan, detta tänker jag absolut fixa inför min egen bal då det verkligen är supermys när man kan samla ihop sina vänner, ta massa bilder och dricka lite champange/vin innan man åker till lokalen där balen hålls. Mingla gärna utomhus på något fint ställe om vädret tillåter, då kan man få underbara bilder på alla i sina balkläder.

student

TIPS INFÖR STUDENTEN

 • Var inte för full på din mottagning och försök att trappa ner med drickandet redan innan flak-åket. Du kan bli nekad att åka på ett flak om du är allt för full samt att det inte är så roligt för familjen och släkten att se en full som ett svin under mottagningen. Tänk på att dricka med förstånd, det är en lång dag med mycket drickande.
 • Fixa en champangefrukost tillsammans med dina vänner och/eller hela klassen. Alla kan lägga ihop en liten summa till champange samt något litet ätbart, sätt er utomhus om vädret tillåter. Ett glas champange räcker, vill man ha mer så kan man ha med sig egen sprit så undviker ni stora summor att samla in.
 • Skippa högklackat! Du ska kunna springa, hoppa, dansa och dessutom komma upp på ett flak i skorna du bär, ta ett par sneakers eller liknande.
 • Ha en mottagning tillsammans med en klasskamrat om du vill hyra lokal. Det blir billigare och roligare.

flak

 • Fotografera! Be en vän, familjemedlem eller liknande att ställa sig längst bak vid utspringet så hen kan fotografera när du springer ut. Ta gärna med en kamera och fotografera “backstage” själv under hela dagen.
 • Ha med ombyte inför flaket om du är rädd om din klänning.
 • Skriv en önskelista så att dina gäster under mottagningen vet vad du vill ha i studentpresent. Tänk över listan noga, vad behöver du? Jag behöver t.ex. en dator för att läsa vidare, därför ligger detta högt prioriterat på min lista.
 • Ha en partymössa under kvällen så din riktiga mössa inte sups bort eller blir smutsig. Jag beställde min studentmössa hos Galio och fick en partymössa på köpet, den har dessutom partyljus så man kan lysa upp dansgolvet.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *